Bestel UnionCard

FAQ & Handleidingen

FAQ

 1. Wat is de UnionCard?
  • De UnionCard is dé kaart voor sport, cultuur en voordeel acties voor studenten van de Universiteit Twente, Saxion Enschede en ArteZ Conservatorium Enschede.
 2. Wat kan ik met een UnionCard?
  • Met de UnionCard kan je lid worden van verschillende sport- en cultuurverenigingen op de campus. Maar dat hoeft niet! Je kan met de UnionCard ook: gratis poolen in de Bastille, gratis zwemmen, gratis tennissen en gratis squashen. Ook mag je gratis gebruik maken van Bibliotheek Enschede (alle diensten), muziekstudio’s, popstudio’s en danszalen op de campus. Op vertoon van je UnionCard krijg je ook korting op bioscoopkaartjes in de UnionShop, korting op schaatsen bij IJsbaan Twente, korting op golfen en korting op theatervoorstellingen in Vrijhof en Wilmink. Je betaalt hiervoor alleen de UnionCard, geen vereningsheffing of contributie.
 3. Hoe schaf ik een UnionCard aan?
  • Rechts bovenin de website staat een bestelknop. Deze stuurt je door naar de website waar je de kaart kan aanschaffen. Log in met je persoonlijke gegevens en doorloop de stappen in het proces. Zodra de betaling voltooid is zal het product op je studentenkaart bijgeschreven worden (vrijwel direct geldig). Je krijgt dus géén fysieke kaart! Uiteindelijk zal je per mail een bevestiging ontvangen. Lukt het niet? Raadpleeg dan deze handleiding.
 4. Hoe word ik lid van een sport- of cultuurvereniging?
  • Door op dms.utwente.nl in te loggen. Ga vervolgens naar het tabblad ‘Profiel’ en dan het menu ‘Verenigingen’. Hier kan je lidmaatschap aanvragen. Na acceptatie door de vereniging kun je aan de Verenigingsheffing voldoen en ben je gekoppeld.
  • Zie hier een uitgebreide handleiding.
  • Let op: om lid te kunnen worden dien je in het bezit te zijn van een UnionCard die geldig is voor een jaar of half jaar.
 5. Is de vereniginghseffing de contributie voor de vereniging?
  • Dat is het niet. De contributie voor de vereniging bepaalt de vereniging zelf.
 6. Kan ik ook een halfjaar kaart kopen?
  • Ja dat kan! Selecteer daarvoor op dms.utwente.nl de Halfjaar UnionCard. Een kaart voor de tweede helft van het jaar is ook mogelijk.
 7. Ik ben afgestudeerd, wat gebeurt er nu met mijn UnionCard?
  • De UnionCard blijft geldig tot het moment dat deze verloopt. Heb je dus een UC aangeschaft met geldigheid tot 31 augustus, dan blijft die geldig ook als je eerder afstudeert.
  • Echter, als je afgestudeerd bent ben je geen student meer aan het Saxion of de Universiteit Twente. Het is daarom niet mogelijk om als reeds afgestudeerde een nieuwe UnionCard aan te schaffen. UnionCards zijn alleen voor studenten. Het is wel mogelijk om een CampusCard aan te schaffen. Deze kaart heeft soortgelijke voordelen als de UnionCard en is dus net zo leuk!
 8. Ik heb een UnionCard besteld maar niet thuisgestuurd gekregen.
  • De UnionCard is geen losse kaart maar wordt als product op je collegekaart gezet!
 9. Ik heb problemen met mijn reeds aangeschafte UnionCard en/of Verenigingsheffing wat nu?
  • Stuur een mail naar info@unioncard.nl met de uitleg van je probleem. Of bezoek de balie in het Sportcentrum van de Universiteit Twente.

HANDLEIDINGEN

loading